Moshe Safdie’s personal unit at Habitat 67, Restored

Safdie Architects has officially completed a two-year-long restoration of Moshe Safdie’s personal unit at Habitat 67, a landmark apartment complex designed by a young Safdie himself for Montreal. The project was done in conjunction with the 50th anniversary of the seminal structure.

Safdie’s light-filled duplex unit is located on the 10th floor of the 238,500-square-foot brutalist building and overlooks the Saint Lawrence River and downtown Montreal. The careful restoration of the prefabricated piece of architecture has been a serious undertaking. Safdie Architects worked to bring the entire facility into the 21st century by upgrading its technical systems to modern sustainability and energy conservation standards. They also stripped the exterior concrete walls that showed severe signs of decades-long water damage in order to repair, insulate, and waterproof the envelope from the harsh Canadian winters.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!