The Village by High Park – historical subway wall replacement

vbhp-wall-reconstruct1

The Village by High Park historical subway wall replacement using materials (stone) saved from their demotion of the Keele St. wall section of the same type. They are creating a new return of the wall from the subway wall section that is parallel with Keele St, angling the new wall to the right (south east). This will make this corner of the subway similar to the other three corners. Photos Feb 2nd 2009

Whoever in this project caused this to happen, is caring person, ..much thanks.

The Village by High Park over at WikiMapia, (location sat map )

General  project info below Data: Reed Construction Data

Project: concrete foundation, cast-in-place concrete structural frame, curtainwall exterior, other mechanical system, various interior finishes; solar heating; energy efficiency mechanical system; tile; paint; proposed const of a 296 condo apartment building with retail and commercial space at grade. This project will include three storeys of above ground parking with Commercial Retail Units (CRU) built above. Two storeys underground parking is also proposed. Parking and ammenity space will be shared with Phase two, tower A followed under report no 9057529.

Scope: 212,000 square feet; 16 storeys; 2 storeys below grade; 2 structures; 296 units; parking for 300 cars; 2 acres

Owner: Options for Homes

Site work cont: Harris Rebar

Foundation cont: Anchor Shoring & Caissons Ltd

Concrete work cont: Toronto Redi Mix Ltd

Const manager: Deltera Inc

Architect: Burka Varacalli Arch Inc

Consultant: Burka Varacalli Arch Inc

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. A.R. says:

    Saving that retaining wall was a great move.

Comments are now closed for this article.